15 Ekim 2012 Pazartesi

Elma Sirkesi ve Faydaları


Doğal elma sirkesinin en etkili kullanım biçimi, çiçek balı ile karıştırılarak oluşturulur:
  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı dolusu elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı dolusu çiçek balı


Hepsi iyice karıştırılır ve sabahları aç karnına küçük yudumlarla içilir.

Sürekli kullanım sayesinde, öncelikle bedenin bağışıklık sistemi güçlenecek ve sizi pek çok hastalıktan koruyabilecektir. Bu enerji kokteyli ayrıca size canlılık ve güç kazandıracak ve ileri yaşlara kadar sağlıklı ve mutlu kalmanıza önemli katkılar sağlayacaktır. Sabahları aç karnına içtiğiniz bir bardak elma sirkesi-bal kokteylinin içindeki müthiş zenginliği öğrenmiş bulunuyorsunuz artık. Bu zenginliğin sağlığımıza yaptığı katkılara da şöyle kısaca bir göz atmamız yararlı olacaktır:

- Öncelikle bedenimiz güçlenir ve bedensel uğraşlara ve strese karşı koyabilecek dayanıklılığı kazanır. Sirkenin içerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, kalp kasları dâhil olmak üzere tüm kas yapısı da güçlenecektir. Kramplara karşı, kokteylinizi maden suyu ile hazırlayabilir ve her öğünde 1 bardak içebilirsiniz.

- Sık sık grip, soğuk algınlığı veya üst solunum yolları iltihabına yakalanan kişiler, bağışıklık sistemleri sirke-bal kokteyli sayesinde güçleneceği için, bu tür sıkıntılardan büyük çapta kurtulmuş olacaklardır. Ama bu tedaviyi aşağıdaki plana göre uygulamakla kalıcı sonuçlara ulaşabilmek mümkün olacaktır.

- Soğuk algınlığı ve grip zamanlarından önce, 4 haftalık bir sirke-bal kokteyli kürüne başlayın ve günde 3 bardak için.

- Ayrıca, 4 gün boyunca akşam saatlerinde 1 Echinacea preparati alın. Üç gün ara verdikten sonra yine 4 gün devam edin ve bu tedaviyi 4 hafta boyunca sürdürün. Bu tedavi, bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Bu tedaviyi ayrıca doğal C vitamini ile de destekleyin.

- Sirke-bal kokteyli nezleye karşı da bedeni güçlendirecektir. Nezleye karşı ayrıca, 1 ölçü elma sirkesi 2 ölçü suya karıştırılır, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve inhalasyon (buhar) tedavisi uygulanır.

- Boğaz ağrısı ve ses kısıklığında, 1 ölçü elma sirkesi ile 3 ölçü ılık su karıştırılır ve saat başı derin gargaralar yapıldıktan sonra tükürülür. Bu gargaraların ada çayı ile dönüşümlü yapılması etkiyi daha da arttıracaktır.

- Öksürüğe karşı, 4 yemek kaşığı dolusu akışkan balla 3 tatlı kaşığı elma sirkesini iyice karıştırın. Öksürüğe karşı yarım tatlı kaşığı alın ve yavaş yavaş yutun. Ayrıca, bolca kekik çayını balla tatlandırın ve yudumlayarak için.

- Yüksek kolesterole karşı, günde pek çok kere elma sirkesi-bal kokteyli içilir. Salatalarda öncelikle elma sirkesi kullanılır.

- Gaz şişkinliğine karşı, her öğünden yarım saat önce 1 bardak elma sirkesi-bal kokteyli içerek, sağlıklı bir bağırsak florasinin temelini atın. Bu kokteyle rezene veya frenk kimyonu çayı da ekleyebilirsiniz.

- Kabızlığa karşı, günde pek çok kere, 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek için. Ayrıca, 4 litre ılık suya 1 su bardağı dolusu elma sirkesi ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyerek ayak banyoları alın. Banyo süresi 10 dakikadır.

- Yaraların çabuk iyileşmesi için, günde 3 bardak elma sirkesi-bal kokteyli için.

1 litre suya 3 yemek kaşığı elma sirkesi ve bir fincan bal ilave edin. Her gece yatmadan önce 2 yemek kaşığı için. Uykusuzluğunuzun ve yorgunluğunuzun kaybolduğunu göreceksiniz.

- Böcek ısırmalarına, kurdeşene bağlı kaşıntılarda, arı sokmalarında ve cilt çatlaklarında, sorunlu bölgeye sürülecek elma sirkesi rahatsızlığı giderecektir.

- Saçlarınızı yıkadıktan sonra, son durulama suyuna elma sirkesi ekleyin. Saçlarınızın kepekten arındığını ve parlaklaştığını göreceksiniz.

- Ergenlik sivilcelerine karşı, her yemekten yarım saat önce, içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklenmiş 1 bardak su için. Yüzünüze buğu banyoları uygulayın: 1 litre kaynar derecede sıcak suya 4 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı dolusu mayıs papatyası ekleyin, 1-2 kere karıştırın ve başınızı büyük bir havluyla örterek 5-10 dakika gözlerinizi yumarak bekleyin. Yüzünüzü suya çok yaklaştırmayın!

Kilo vermek için, 
  • 4 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 4 su bardağı su                          
bir litrelik şişeye konur iyice çalkalanır ve her yemekten sonra tok karnına yarım su bardağı içilir.

(Alıntıdır)

10 Ekim 2012 Çarşamba

Suyun Faydaları ve Doğru Su İçimi.



Hayatımızın Vazgeçilmezi Olan Suyu Nasıl İçmeliyiz?

Canlıların, yaşamlarını sürdürmek suya ihtiyacı olduğu hepimizin malumudur. İnsan vücuduna su oranı yaştan yaşa değişiklik gösterir bebeklerde vücudun %90’ı suyken bu oran, çocuklarda %70, yetişkinlerde %60, yaşlılarda ise %50 dir.

Günde ne kadar su içmeliyiz?

İçilmesi gereken miktar kişiye ve ortam sıcaklığına göre değişir. Günde ortalama 8-10 su bardağı (2-2,5 Litre) su içmek sağlıklıdır ancak fazla terleyen ve su kaybı olanlarda bu miktarın üzerine çıkılabilir ancak her şekilde Günde 5 Litrenin üzerine su içmek sakıncalıdır.

Suyun Faydaları;

* Günde yaklaşık 2.5-3 lt. içilen su iştahın bastırılmasına katkı sağlar,  vücuttaki toksinleri atıp bağırsak hareketlerini güçlendirir.
* Vücut sıcaklığının düzenlenmesi sağlar, sıcak havalarda vücudu serin tutarken, soğuk havalarda ısı kaybını engeller.
* Uygun miktarda kullanımı, cildi güzelleştirir, parlak ve esneklik sağlar, saç ve tırnakları güçlendirir.
* Suyun tüketimi azaldıkça, vücutta biriken yağ miktarı artar ve kilo alımı başlar.

Fazla kullanıldığında Olası Zararları;

Günde 5 Lt.nin üzerinde içilen su zararlı olabilir. Çünkü, vücuttaki fazla su ödem oluşumuna neden olur, vücut ödemi atmakta zorlanır, ve vücut için gerekli mineraller de atılmaya başlar.

Su Nasıl İçmelidir?

* Hızlı bir şekilde ayakta içilen su midede beklemeden doğrudan böbreklere gitmek bu sebepten suyu içtikten yaklaşık 15-20 dk sonra idrar yapma isteğine neden olur.
* Ancak böyle içilen su midede uzun kalmadığından vücuttan hemen atılır böylece su ihtiyacı devam eder ve yorgunluk hissi görülür.
* Suyu yudum yudum ve oturarak içmek vücut için sağlıklıdır. Böylece vücut suyu algılar ve midede daha uzun kalmasını sağlar. 
*Su oturarak içildiğinde önce midede birikir, burada mide asidiyle karışarak 12 parmak bağırsağına öyle geçer ve mikropları öldürür.
* Gazlı gazsız meşrubatlar, çay ve kahve suyun yerini tutmazlar.

Yeterli Miktarda Su;

* Gün boyu sık sık su tüketilmeli su içmek için susamayı beklememelidir.
* İdrar rengi koyu renkliyse, yeterli miktarda su alınmıyor demektir, su tüketimimizi arttırmamız gerekir.

Kimlerin Daha Fazla Su İçmesi Gerekir?

* Yüksek proteinle beslenip, lifli gıdaları dazla tüketenler.
* Bulantı, kusma, ishal gibi sıvı kaybının arttığı durumlarda.
* Ağır fiziksel aktivite yada aşırı sıcak yüzünden, ter ile vücuttan sıvı kaybedenler.

Su İçmek İçin En Doğru Zamanlar?

* Sabah aç karnına içilen iki bardak (400ml.) ılık su iç organları temizler, vücudu dinçleştirir.
* Banyo öncesi içilen bir bardak (200 ml.) su tansiyon düşüklüğünü önler.
* Banyodan çıktıktan sonra içilen bir bardak (200 ml.) su banyoda kaybedilen su geri kazandırır.
* Öğlen yemeğinden yarım saat önce içilen 1 bardak (200 ml.) ılık su, hazma yardımcı olur.
* Öğlen yemeğinden 2,5 saat sonra 1 bardak. (200 ml.) su.
* Akşam yemeğinden yarım saat önce içilen 1 bardak (200 ml.) ılık su hazma yardımcı olur.
* Akşam yemeğinden 2,5 saat sonara 1 bardak. (200 ml.) su
* Banyo yapmadan önce içilen bir bardak (200 ml.) su tansiyon düşüklüğünü önler
* Banyodan sonra içilen bir bardak (200 ml.) su banyo esnasında kaybedilen suyu yerine getirir.
* Yatmadan önce içilen bir bardak (200 ml.) su, kalp krizi ve felç riskini önler.

*** Böylece Toplamda 2200ml. SU tüketilmiş olur.